مرحوم رضا نیازمند

 پایه گذار سازمان مدیریت صنعتی
کارآفرین، صنعت‌گر و مدیر اجرایی برجسته ایرانی که از وی به عنوان یکی از پایه‌گذاران توسعه صنعتی در اقتصاد ایران یاد می‌کنند. نیازمند مؤسس سازمان مدیریت صنعتی و بنیان‌گذار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بود. او همچنین تجربه نویسندگی کتابهای ارزشمند تاریخی را نیز دارد.

وی نقش برجسته ایی در احداث کارخانجات تراکتورسازی تبریز، ماشین‌سازی تبریز، ماشین‌سازی اراک و آلومینیوم اراک در زمان مدیریت خود در سازمان گسترش و نوسازی صنایع داشته‌است. همچنین نقش ارزنده ایی در ایجاد صنایع مس سرچشمه و شرکت یوریران داشته‌است.

مرحوم رضا نیازمند

جمشید قراچه‌ داغی

عضو اولین هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی

وی از 1979 تا 1986 مدیر مرکز تحقیقات و استاد علوم سیستم‌های دانشکده مدیریت وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا بود. او از 1963 تا 1969 مهندس ارشد سیستم‌ها در شرکت تجارت جهانی آی‌بی‌ام بود. سپس آی‌بی‌ام را ترک کرد تا مدیریت سازمان مدیریت صنعتی (در ایران) را به عهده بگیرد. این مسئولیت از 1969 تا 1979 به طول انجامید. مدیریت سازمان در قالب بنگاهی خودگردان و غیروابسته به بودجه‌ی دولتی و بر مبنای قانون تجارت، استقرار سازمان در محل ساختمان جام جم، تغییر ساختار و نظام‌های مدیریتی داخلی سازمان -که در نوع و در زمان خود از پیشروترین نظام‌های اجرا شده در کشور بود- از زحمات ایشان است.

جمشید قراچه‌ داغی

بیژن خرم

عضو هیات علمی و عضو هیات مدیره سازمان مدیریت صنعتی

پروفسور بیژن خرم تحصیلات خود را در ایران در دانشگاه تهران در رشته علوم اجتماعی به پایان رساند. در ادامه ایشان در بهترین دانشگاه‌های جهان از جمله دانشگاه هاروارد، آکسفورد و رنسلر تحصیل کرده و پس از آن به ایران بازگشتند. ایشان پس از بازگشت به ایران به همراه چند تن از همکارانشان سازمان مدیریت صنعتی را بنیان نهادند و سه دهه در سمت معاون مدیرعامل سازمان در آن فعالیت داشتند.

از جمله سوابق اجرایی و پژوهشی پروفسور بیژن خرم در خارج از کشور می‌توان به مشاوره در سازمان‌های بزرگ صنعتی در امریکا و همکاری با دکتر راسل ایکاف بنیان‌گذار تفکر سیستمی، فعالیت در سازمان بین‌المللی UNIDO، همکاری با پروفسور دیوید مک کلند در دانشگاه هاروارد و پژوهش در مورد دموکراسی صنعتی در دانشگاه آکسفورد اشاره کرد.

ایشان در به عنوان پدر علم تفکر سیستمی در کشور شناخته می‌شوند.

بیژن خرم

محمد یگانه

عضو اولین هیات مدیره سازمان مدیریت صنعتی

یگانه یکی از مدیر ارشد اقتصادی ایران بود و اثرگذاریِ عمیق یگانه بر اقتصاد ایران قابل انکار نیست. وی در چهار منصب مهم رییس کل بانک مرکزی، وزیر دارایی، وزیر مشاور و وزیر آبادانی و مسکن فعالیت داشت. یگانه یکی از سه‌نفری بود که نطق سخنرانی دکتر محمد مصدق در سازمان ملل را آماده کرد.

محمد یگانه

مرحوم اکبر کیافر

معاون سازمان مدیریت صنعتی

ایشان تحلیلگر و طراح ارشد نظام‌های مدیریت در سازمان مدیریت صنعتی بوده‌اند و در شکل گیری هسته مشاوره در کسوت معاون این سازمان در زمان مدیرعاملی آقای جمشید قراچه داغی، نقش به سزایی داشتند. ایشان تا روزهای پایانی عمر خویش نیز در نقش مشاور ارشد سازمان مدیریت صنعتی  حامی و راهنمای همکاران مشاوره و تحقیق سازمان بودند.

مرحوم اکبر کیافر

اکبر اعتماد

عضو اولین هیات مدیره سازمان مدیریت صنعتی
بنیانگذار و نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران است که به «پدر فناوری هسته‌ای ایران» شهرت یافته است.
وی در سال ۱۹۶۳ از دانشگاه لوزان سوئیس فارغ‌التحصیل شد و به ایران بازگشت و  به عنوان مشاور فنی طرح پژوهش‌های رآکتور اتمی استخدام شد. سال بعد، دفتر انرژی اتمی سازمان برنامه و بودجه را بنا گذاشت و خود به مدیریت آن منصوب شد و تا سال ۱۳۴۶ در این مسئولیت باقی ماند. در سال ۱۳۴۷ به سمت اولین رئیس مؤسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی، که بدیل ایرانی مرکز ملی پژوهش‌های علمی (CNRS) در فرانسه بود، منصوب شد. در سال ۱۳۵۳ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت و این سازمان را بنیان نهاد. اعتماد تا سال ۱۳۵۷ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست داشت.
 

اکبر اعتماد

مرحوم مسعود حیدری

عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی

دکتر مسعود حیدری، پدر علم مذاکره ایران در سال ۱۳۱۵ در شهر قزوین متولد شد. وی پس از گذراندن تحصیلات دبیرستانی خود در دارالفنون تهران وارد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد و پس از گذراندن دوره لیسانس و تحصیلات تکمیلی به عنوان رتبه اول فارغ ­التحصیلان دکتری، جهت ادامه تحصیل به امریکا اعزام شد تا دوره­ های کارشناسی ارشد علوم اداری و مدیریت بازرگانی و همچنین دکترای توسعه اقتصادی را در دانشگاه پیتسبورگ در ایالت پنسیلوانیا به پایان برساند. مسیر علمی ایشان به این دانشگاه ختم نشده و پس از اخذ دومین مدرک دکترای خود، برای گذراندن دوره قراردادهای بین الملل وارد دانشگاه لاهه شد.

ایشان پس از بازگشت به وطن، به تدریس در دانشگاه های مختلف کشور پرداخته و با بیش از ۵۴ سال سابقه، به عنوان یکی از پرسابقه ترین اساتید علم مدیریت در کشور شده اند. ایشان علاوه بر تدریس در دانشگاه، به عنوان مشاور و مذاکره کننده، در بیش از ۳۷۵ قرارداد بین المللی حضور داشته اند. کتاب اصول و فنون مذاکره، اثر پرمخاطب این استاد گران قدر در زمینه مهارتهای اصول و فنون مذاکره می باشد که توسط انتشارات سازمان مدیریت صنعتی منتشر شده است.

مرحوم مسعود حیدری

مرحوم وفا غفاریان

عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گرایش توسعه مدیران اجرایی و دکترای مهندسی صنایع، گرایش مدیریت استراتژیک را از دانشگاه علم و صنعت اخذ نمود. ایشان در زمان حیات نقش به سزایی در توسعه علم مدیریت استراتژیک داشتند و از بنیان گذاران آموزش مدیران با محوریت تفکر استراتژیک بودند و  تألیفات و مقالات متعددی نیز از وی به چاپ رسیده است.

مرحوم غفاریان علاوه بر فعالیت های علمی و پژوهشی سابقه مدیرعاملی و ریاست هیات مدیره سازمان های بزرگی از جمله شرکت مخابرات ایران، شرکت صنایع الکترونیک ایران (صا ایران) را در رزومه خود دارند.

مرحوم وفا غفاریان

غلامرضا کیانی

عضو هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در سال های 1364 تا 1371

وی لیسانس خود را در رشته مهندسی برق و فوق لیسانس خود را در مدیریت سیستم ها و دکتری خود را در زمینه مدیریت استراتژیک از دانشگاه برونل انگلستان دریافت کرده است. همچنین ایشان بورسیه دولت آلبرتا کانادا در شصت و هفتمین برنامه مدیریت استراتژیک مدیران ارشد کانادا در دانشکده مدیریت بنف بوده است.

ایشان نقش بسیار تاثیر گذار در توسعه سازمان مدیریت صنعتی و بازگردادن این سازمان به دوران رونق و شکوفایی، پس از رکود فعالیت های سازمان در دوران پس از انقلاب اسلامی و خلاء علمی مدیران اجرایی کشور در سالهای اولیه دوران جنک تحمیلی داشته اند.

دکتر غلامرضا کیانی علاوه بر سابقه طولانی تدریس و مشاوره در حوزه مدیریت و مباحث مرتبط با استراتژی، سوابق اجرایی در کسوت  مشاور، مدیرعامل و عضو هیات مدیره در شرکت های بزرگ صنعتی را در رزومه خود دارند.

غلامرضا کیانی

سید محمد جعفر مرعشی

عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی همچنین عضو هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در سال های 1372 تا 1380

دارای درجه کارشناسی ارشد مهندسی سیستمها از دانشگاه UCLA و دکتری تخصصی  مبانی مدیریت توسعه از فرهنگستان علوم اسلامی بوده. ایشان از اساتید خوشنام حوزه مدیریت که سوابق تدریس و پژوهش و تالیف در حوزه علم مدیریت خصوصا رهبری سازمان تفکر سیستمی و مدیرت تحول می باشند دکتر جعفر مرعشی در طول تصدی مدیرعاملی سازمان مدیریت صنعتی خدمات برجسته ای از خود به یادگار گذاشته اند که از آن جمله می توان به خانه مدیران سازمان مدیریت صنعتی اشاره نمود.

ایشان همچنین دارای سوابق متعدد اجرایی در سطح مدیریت ارشد در سازمان های بزرگ ایرانی می باشند.

 سید محمد جعفر مرعشی

فریدون آذرهوش

عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی

دکترای مدیریت دولتی  و از اساتید خوشنام علم مدیریت می باشند. ایشان دارای سابقه بسیار طولانی تحقیق و پژوهش و تدریس درحوزه مدیریت و رهبری سازمان، مدیریت منابع انسانی و سازمان های یادگیرنده هستند.

فریدون آذرهوش

مرحوم منصور مجدم

عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی

ازاساتید برجسته دوره‌های مدیریت اجرایی از ابتدای شکل‌گیری رشته مدیریت اجرایی در ایران بودند. ایشان دارای مدرک کارشناسی ارشد بازرگانی و از اساتید برجسته سازمان مدیریت صنعتی در حوزه های مدیریت بازرگانی، صادرات-، بازاریابی- مدیریت بین المللی و اصـول تجارت و بازرگانی خارجی در مقاطع دوره کارشناسی ارشد و دکتـرای حرفـه ای کسب وکار بودند.

مرحوم مجدم در دوران حیات علاوه بر تدریس سوابق متعدد اجرایی در سطح مدیریت عامل و عضویت هیات مدیره در شرکت های ایرانی را در رزومه خود داشتند.

مرحوم منصور مجدم

پرویز بختیاری

عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی

کارشناس حسابداری ازدانشکده نفت آبادان و کارشناسی ارشد حسابداری را از دانشگاه تهران و دکتری کسب و کار را از دانشگاه والسینگهام اخذ نمود. فعالیت های آموزشی، پژوهشی و تالیفات ایشان در طول بیش از پنج دهه در توسعه مدیریت مالی و حسابداری شاخص و تاثیر گذار بوده است.

دکتر پرویز بختیاری علاوه بر فعالیت های علمی و پژوهشی سابقه مدیریتی در سازمان مدیریت صنعتی و ارائه مشاوره تخصصی و شرکت ها و سازمان های ایرانی  را در رزومه خود دارند.

پرویز بختیاری